Μην πυροβολείτε τον πιανίστα …

Μην πυροβολείτε τον πιανίστα …

Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2022 18:02

Όταν έρχονται τα παιδιά σε μία ποδοσφαιρική ομάδα, το πρώτο και μεγαλύτερο μάθημα που μαθαίνουν είναι διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, την υπερένταση και το άγχος, τον τρόπο αντίδρασης όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Αυτή η διαδικασία δεν είναι εύκολη και δυστυχώς πολλές φορές βρισκόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις που δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε … ειδικά όταν ένας αγώνας διακρίνεται για την κρισιμότητα του ή υπάρχει υποψία αδικίας και πρόκλησης.

Η ομάδα έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια την ποδοσφαιρική κουλτούρα που μας διακρίνει, το σεβασμό στις αρχές της αθλητικής Παιδείας, στην αξία της σωστής διαπαιδαγώγησης.

Το γεγονός ότι μπορεί να γίνουν λάθη ή να δημιουργηθούν προβλήματα ή να μην αντιμετωπίστηκαν σωστά μια κατάσταση δεν αναιρεί την προσπάθεια και την κατεύθυνση που ακολουθούμε.

Ο Θανάσης, ο Μανώλης, ο Σταύρος ο Γιώργος, έχουν δικαίωμα σε μία κακή αντίδραση αν η συμπεριφορά όλο το χρόνο είναι υποδειγματική, αν χάσουν τον έλεγχο από υπερβάλλων ζήλο και αγάπη για την ομάδα, αν ζητήσουν συγγνώμη, αν μάθουν από το λάθος!!

Και εδώ έρχεται ο ρόλος των ψυχραιμοτέρων, που πρέπει να κρατήσουν ισορροπίες, να εμψυχώσουν τους λιγότερο δυνατούς, να λειτουργήσουν καταλυτικά στην επαναφορά της τάξης και την επιστροφή στις επιτυχίες!

Μην πυροβολείτε τον πιανίστα …

Θανάσης Ζάχος

Τεχνικός Διευθυντής IKONIO FC