Καρασάββας στο Futsalhellas: “Στην ελίτ του ελληνικού futsal το Ικόνιο”

Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2021 13:14

Το Νέο Ικόνιο αποτέλεσε αναμφίβολα την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν στο ποδόσφαιρο σάλας. Μπορεί να μην κατέκτησε κάποιο τρόπο, αν και συμμετείχε στα Final-4 πρωταθλήματος και Κυπέλλου, εντούτοις όλοι αναγνωρίζουν τα άλματα που έγιναν φέτος στο Πέραμα και έφεραν την ομάδα στο σημείο να την χειροκροτάει και να την παραδέχεται όλη η φουτσαλική κοινότητα.

Πρωτεργάτης αυτής της επιτυχίας, μαζί με τον Θανάση Ζάχο βέβαια, είναι ο Κώστας Καρασάββας, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο Futsalhellas.com, κάνοντας αποτίμηση της σεζόν, μιλώντας για το σήμερα και το αύριο του Ικόνιου, αναφέρθηκε στο το αν υπάρχει υλικό που έρχεται από πίσω και στο αν ο ίδιος θα συνεχίσει στην ομάδα.

– Aποτίμηση της φετινής χρονιάς για το Νέο Ικόνιο.

“H φετινή χρονιά ήταν η καλύτερη στη μικρή ιστορία του συλλόγου μας! Παρότι υπήρχαν τα γνωστά προβλήματα, καταφέραμε να δείξουμε από την αρχή της σεζόν ότι έχουμε ανεβάσει τον πήχη ψηλά και ήμασταν η μοναδική ομάδα που κατάφερε να δώσει το παρών και στα δύο Final Four, πρωταθλήματος και κυπέλλου”.

– Σας πικραίνει ή σας πεισμώνει που δεν επιστεγάστηκε αυτή σεζόν με ένα τρόπαιο;

“Το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να φέρουμε στην έδρα μας το τρόπαιο σίγουρα δεν είναι αποτυχία. Αντίθετα, μας δίνει δύναμη και μας πεισμώνει ότι αποδείξαμε σε όλους πως η ομάδα μας λειτουργεί σε καλύτερο επίπεδο, χάρη στην ομοψυχία παικτών, προπονητών, διοίκησης αλλά και στο πάθος των φιλάθλων μας, που η πλειονότητα τους είναι οι γονείς της ακαδημίας και φίλοι του ποδοσφαίρου από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά”.

– Τι να περιμένουμε από το Ικόνιο για τη νέα σεζόν;

“Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας ακόμη πιο εντατικά και θα διεκδικήσουμε την καταξίωση μας στην ελίτ του ελληνικού Futsal. Με πολλή δουλειά και μεράκι σε αυτό που κάνουμε θέλουμε να πατήσουμε σε γερές βάσεις ώστε το μέλλον να φέρει και άλλες επιτυχίες!”.

– Η διεκδίκηση του πρωταθλήματος είναι εφικτός στόχος ή χρειάζονται ακόμα αρκετά κομμάτια στο παζλ;

“Η διεκδίκηση του πρωταθλήματος ανάμεσα σε μεγαθήρια του χώρου μας δεν είναι αυτοσκοπός. Δεν αρκεί το πλούσιο έμψυχο υλικό σε παίκτες και προπονητές Ανδρικού και Υποδομών αλλά απαιτείται η οργάνωση και η ενίσχυση σε διοικητικό επίπεδο. Όλοι είμαστε ερασιτέχνες με την έννοια της αγάπης για το Futsal και την ομάδα μας. Σε άριστη συνεργασία με το Δήμο Περάματος και την υπόσχεση ανακατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου Νέου Ικονίου και σε συνδυασμό με την είσοδο νέων προσώπων στη διοίκηση που θα μπορέσουν να στηρίξουν τις προσπάθειες των παλαιοτέρων, θέλουμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να ανέβουμε σε υψηλά πρότυπα”.

– Υπάρχει υλικό που έρχεται από πίσω και θα στελεχώσει την ανδρική ομάδα;

“Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει “πολύ ταλέντο” σε όλες τις βαθμίδες ακαδημιών και η δύναμή μας είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια το ΙΚΟΝΙΟ FC συμμετέχει ενεργά σε όλα τα πρωταθλήματα υποδομών. Ήδη από φέτος είναι στα σκαριά και η επίσημη έναρξη του γυναικείου τμήματος. Να μην ξεχνάμε ότι η λειτουργία του συλλόγου μας βασίζεται στην προώθηση των γηγενών παικτών οι οποίοι, με την ενίσχυση στοχευμένων μεταγραφών που ταυτίζονται με τη φιλοσοφία μας, παρουσιάζουν ένα απόλυτα ομοιογενές σύνολο”.

– Η καλύτερη και χειρότερη στιγμή της φετινής σεζόν;

“Η καλύτερη στιγμή της φετινής χρονιάς ήταν τα παιχνίδια που μας έφεραν στα δύο Final Four οι νίκες με ΗΝΙΟΧΟ και ΔΟΥΚΑ αντίστοιχα ήταν γεμάτες αγωνιστική ενέργεια και υπερπροσπάθεια όλων των παιδιών! Χειρότερη στιγμή, οι απουσίες βασικών παικτών και συντελεστών στα κρίσιμα παιχνίδια που ακολούθησαν”.

– Ο Κώστας Καρασάββας θα είναι και του χρόνου στο πηδάλιο της ομάδας;

“Η φετινή χρονιά ήταν αποτέλεσμα υπερπροσπάθειας από όλους αλλά να μην ξεχνάμε ότι αποτελώ στέλεχος της ομάδας από την ίδρυσή της. Προσωπικά πιστεύω ότι προσέφερα το καλύτερο που μπορούσα και θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες στη λειτουργία του ΙΚΟΝΙΟΥ”.

Πηγή: www.futsalhellas.com/karasavvas-futsalhellas-elit-futsal-ikonio