Στόχοι, όνειρα & παραμύθια…

Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2021 03:01

Άλλο έχω υψηλούς στόχους, άλλο κάνω όνειρα για το μέλλον και άλλο μου αρέσει να παραμυθιάζομαι.

Όταν τα παιδιά έρχονται σε μία ποδοσφαιρική ακαδημία για να ξεκινήσουν τον αθλητισμό, δεν πρέπει να έρχονται με προτεραιότητα τον πρωταθλητισμό και την καριέρα. Πρώτος στόχος είναι η σωστή εκμάθηση των ποδοσφαιρικών αρχών και η σωστή διαμόρφωση χαρακτήρων και δυνατών προσωπικοτήτων. Η αθλητική παιδεία είναι μία έννοια πολύπλευρη και καλό είναι να εστιάζουμε σε θέματα συνεργασίας, πειθαρχίας, προσπάθειας, ευγενούς άμιλλας, μάθησης, εξέλιξης, αυτογνωσίας, αυτοπεποίθησης, αυτοελέγχου…

Ο αθλητισμός είναι ένα μεγάλο σχολείο θα μας βοηθήσει αύριο μεθαύριο να βγούμε καλύτεροι άνθρωποι στην κοινωνία. Είναι καλό τα παιδιά να βλέπουν μεγάλους αθλητές και να θέλουν να τους μοιάσουν και εμείς να βοηθάμε στο να έχουν σωστά πρότυπα.

” Αφού θέλεις να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο, κάντο όσο καλύτερα μπορείς.”

Δυστυχώς όμως τις περισσότερες φορές μας αρέσει να καταναλωνόμαστε στην επιφάνεια και τις ψευδαισθήσεις και τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που περιμένουμε. Σε μία ποδοσφαιρική σταδιοδρομία, ανεξάρτητα από το επίπεδο αλλά και την ηλικία, θα υπάρξουν δυσκολίες, κακοτοπιές, εμπόδια και ο εύκολος δρόμος είναι να φταίνε πάντα οι άλλοι ή να πιστέψουμε σε μεγαλόστομες υποσχέσεις από ανθρώπους που το παίζουν ειδήμονες.

Ο αθλητισμός θέλει παιδιά με ψυχικά αποθέματα που δε σκύβουν το κεφάλι στην πρώτη στραβή, παλεύουν για την καταξίωση και έχουν διάθεση να γίνονται συνεχώς καλύτεροι. Η εξέλιξη ενός ταλέντου απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, συνεχή προπόνηση, σεβασμό, υπομονή αλλά και επιμονή!!!

Πάρε την τύχη στα χέρια σου … και στα πόδια σου !!